Akademiet

 

 

Platon grundlagde omkring 385 f.Kr. et gymnasium med navn Akademiet (Akademia) i en have uden for Athen. Her lærte de unge mænd bl.a. at diskutere, så de kunne argumentere for eller imod ved en afstemning i folkeforsamlingen. Efterhånden erstattedes de politiske emner med de evigtgyldige videnskabelige spørgsmål.

Blandt Akademiets mest berømte elever er Aristoteles.

Over indgangen til i akademiet stod der skrevet: “Dørtrinet til visdommens tempel er erkendelsen af din egen uvidenhed”.

Og netop denne sætning inspirerede os til at stifte  Akademiet.

Her forsøger vi, efter bedste evne, at uddanne vores elever i Mindfulness, livsbevidsthed og beslægtede værdier og visdom.

 

 

Baggrund og visionen....

Baggrund

Vi arbejder med mindfulness både fra det Buddhistiske udspring og fra Jon Kabat-Zinns store arbejde med at bearbejde mindfulness til en vestlig forståelsesramme.

Vi tager et grundlæggende afsæt i prof. Daniel Siegels forskning og teorier. I prof. Richard Davidsons forskning med mindfulness og hjernens udvikling. Daniel Goleman, Paul Gilbert, Susan Hart, Jack Kornfield, Bessel van der Kolk, Barbara Fredrickson, Tchich Nhat Hanh, Mooji, Dr. Wayne Dyer og flere er andre væsentlige bidragsydere. Central supervision og mastertræning takker vi Sri Vasudeva for.

Alle disse evidensbaserede forskningsinput, såvel som filosofiske input samles i en nærværende og praktisk “nede-på-jorden” undervisningsform baseret på erkendelse i krop, sind og i ånd.

Uddannelserne er alle bygget op om en kropslig og praktisk erkendelse, som underbygges med teori og viden. Udgangspunktet er en formidling af viden, der fører frem til en indre erkendelse af visdom.

Det, vi kalder livsbevidsthed.

Visionen

Vi har en vision om en bedre verden.

Det kan godt være, at det umiddelbart lyder naivt. Men så smiler vi… og tilføjer, at der næsten er intet, vi hellere vil være, end naive.

Det er måske endda noget, vi tilstræber.

Naiv kommer fra det latinske “nativus” og betyder “medfødt” eller “oprindelig”.

Og i bund og grund er det lige præcis dét, som mindfulness handler om.

At vi kommer tilbage til det oprindelige. Det medfødte.

Som vi ser det, består denne kerne af venlighed og kærlighed … og kan det ikke andet end at skabe en bedre verden?

For som så mange har sagt før os:

Hvor er det bedste sted at starte, hvis vi vil forbedre verden, end hos os selv.

Teamet

Flora Tara Skouboe Melchiorsen

Udover at Flora måske er en af de fagligt bedst funderede mindfulness undervisere herhjemme, så har hun en enestående evne til at omsætte selv de mest komplekse teorier og evidensbaseret viden til enkle og brugbare værktøjer.

Flora har egen praksis gennem mere end 20 år og er konstant opdateret på de seneste forskningsresultater og retninger indenfor mindfulness og beslægtede emner.

Flora er hovedunderviser på alle uddannelser og forløb i Akademiet og holder derudover foredrag, laver pædagogiske dage og mindfulness forløb samt workshops for virksomheder og organisationer.

Samtidig kan du finde Flora som din personlige underviser, mentor og coach i Flora's.

Du kan kontakte Flora her.

Jørgen Melchiorsen

Jørgen Melchiorsen har en bred kommerciel lederkarriere bag sig fra forskellige brancher: international marketing og kommunikation samt ledelse indenfor industriel design og kultur og meget mere.

Jørgen har sammen med Flora i de sidste mange år arbejdet intensivt på at udbrede kendskabet til mindfulness, indre balance og personlig udvikling bl.a. gennem At Leve Mindfuldt, Mindfulness Akademiet® - nu Akadmiet - hvor Jørgen udover deltagelse i undervisningen står for design, koncept- og produktudvikling samt de fleste praktiske og administrative funktioner.

Jørgen har samlet sin kommercielle indsigt og viden i et Educator® Alumni program, som alle certificerede Life & Mindfulness Educator® kan få adgang til.

Du kan kontakte Jørgen her.

Annette Hartvig

Annette Hartvig er en af Danmarks dygtigste terapeuter med en unik indlevelse og empatisk forståelse.

Annette driver et anerkendt terapeutisk kursus- og læringscenter i Næstved og står for uddannelsernes individuelle udviklingssamtaler, der fokuserer på deltagerens udvikling og proces i uddannelsen.

Annette varetager de personlige og individuelle samtaler med alle elever på Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen samt på Life & Mindfulness Advanced forløbet og underviser desuden i gruppedynamik og undervisningspsykologi på Life & Mindfulness Educator® uddannelsen og deltager i den afsluttende Masterclass/Responsum/Open Lecture samt i endelig certificering.

Du kan kontakte Annette her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra Mindfulness Akademiet til Akademiet.

Intet står stille. Og selv om Mindfulness Akademiet på få år har opnået en stærkt position indenfor udvikling og udbydelse af mindfulness uddannelser både til personligt brug og til professionelt brug, f.eks. som mindfulness instruktør eller underviser. Så er det tydeligt for os, at Mindfulness alene gør det ikke.

Der ligger noget før mindfulness. Og der kommer noget efter. Mindfulness er en fantastisk og transformerende viden og tilgang til livet.

Mindfulness skaber et udømmende sted i nærvær. Dette sted skal - i vores optik - omsættes til visioner, bidrag og udvikling.

Det er det, vi kalder livsbevidsthed.

Når du kommer til os, får du mindfulness på allerhøjeste faglige niveau. Men du får meget, meget mere. Du får en forandring og erkendelse i kroppen.

Og du får et landskabskort til at omsætte denne viden til visdom og til et liv med glæde, nærvær og passion.