Stress er ødelæggende


Stress ødelægger vores humør og vores glæde.

Stress skaber utilstrækkelighed,
dårlig samvittighed og 
dårligt selvværd
og så ødelægger det også vores sundhed

ved at skabe ubalancer i kroppen og kroppens
funktioner,
 som f.eks. fordøjelsen og hormoner,
vitaminudnyttelse og
 meget, meget mere.

Der er ikke noget godt at sige om stress. Punktum!


Stress og frygt hænger sammen

Når du udsættes for en trussel. Eller tror, at du udsættes for en trussel, sker der en lang række af processer i kroppen.

Som noget af det første udskilles corticotropin i nervesystemet. 

Corticotropin stimulerer hypofysen, som  udskiller det binyre stimulerende stof ACTH, som får binyrerne til at udskille stresshormonet kortisol, som på kort sigt  styrker kroppens evne til at håndtere en stresset situation.

Samtidig udskilles epinefrin (adrenalin) og noradrenalin. De skaber en slags chok-effekt i kroppen, hvor pulsen og blodtryk øges, bronkierne udvider sig, leveren skaber glukose og fordøjelsen stopper. Blodet sendes ud til hjertet, de store muskelgrupper og hjernen. 

Altsammen for at skærpe vores sanser, opmærksomhed og gøre os klar til kamp eller flugt.

Og det kan jo være meget godt, hvis der virkelig er fare på færde.

Men hvis tilstanden fortsætter, så er kroppen i konstant beredskab og det skaber en lang række af problemer og skader i systemet.

Når vi i for lang tid har været låst i denne tilstand, sker der også det, at hjernen og kroppen begynder ikke rigtigt at 'stole på' hinanden.

Når hjernen gennem længere tid har kørt i en bestemt rille, så begynder kroppen at låse sig i præcis den stemning og så er det kroppen, der pludselig holder hjernen fast i ikke at kunne komme videre.

Hvis vi f.eks. alt for længe har været fanget i frygttanker, så vil ikke blot frygtcenteret i hjernen vokse, men kroppen vil også begynde at låse sig i et bestemt mønster af frygt - via kamp/flugt mekanismen i nerve-systemet.

Blodet vil pulsere hurtigere, fordøjelsen vil gå i stå og blive træg, immunforsvaret vil lukke ned og visse muskler vil konstant være opspændt og samtidig vil åndedrættet være kraftigt påvirket.

Og nu er det så pludselig kroppens reaktioner, der skaber en låsning, som så kaprer hjernen til at blive i det samme mønster. Så der sker altså  ikke kun et loop mellem hjernens forskellige dele, men også mellem krop og hjerne.

Vi kan faktisk være i den tilstand så længe, at den kan komme til at føles normal. Og vi derfor vil have modstand - især i kroppen - på at komme ud af den igen.

Der er skabt en form for afhængighed.

Rent konkret kan det være tilfældet, da stoffer som adrenalin og nor-adrenalin kan være afhængighedsskabende - også selv om de på sigt er yderste skadelige at være i for lang tid ad gangen.

Og når vores indre loop ‘krop-hjerne-krop’ først har låst sig fast, så er det uhyggeligt svært at komme ud af tilstanden igen.

Kvinde nervøse hænder

Hvad kan du gøre?

Der er ingen tvivl om, at stress ofte hænger sammen med ydre omstændigheder.

Men.

Det er ofte også disse ydre omstændigheder, som vi har sværest ved at gøre noget ved - især, når vi først er ramt.

Derfor må vi også gøre, hvad vi kan for at finde en måde at være i vores verden i, hvor vi kan styre uden om stressen og vide, hvad vi kan gøre, hvis vi mærker den.

Mindfulness og tryghedsskabende kropslige øvelser er effektive og gode veje at gå - både for at lindre opstået stress - og forebyggende.

I første omgang handler det om at skabe tryghed og forudsigelighed i kroppen og i sindet.

Naturligvis skal alt det, der stimulerer stressen fjernes.

Og så skal helingen foregå i små, langsomme og overskuelige trin. Det tager som regel mindst lige så lang tid at komme ud af stress, som det har taget at komme ind i tilstanden.

Små, korte, daglige øvelser suppleret med blide yoga-bevægelser, som langsomt genskaber trygheden og balancen i kroppen sammen med enkle vejrtrækningsøvelser, som stimulerer nervesystemet er ofte den bedste vej ud af stress.

Langsomt, blidt, kærligt og tålmodigt.

mockup-featuring-a-woman-using-her-iphone-m22579-r-el2

SLUT MED STRESS er et overskueligt online forløb, som giver dig blide og gode input til små skridt, du kan tage i din dagligdag. 

Udover det enkle og letforståelige 10 dages forløb får du blide yogaøvelser, vejrtrækningsøvelser og gode meditationer, som hjælper dig til at mærke, hvad der sker i dig og din krop, så du lærer at styre udenom stress og skaber mere overskud og balance i dit liv.

SLUT MED STRESS ligger på en App, som er utrolig nem at bruge. Du behøver ikke at huske adgangskoder og password, når du en gang har logget ind. Slut med at lede efter det. Slut med at give op, fordi det er for besværligt.

Og hvis der er noget, der driller - så er vi her altid med hjælp.

Du får:

  • 10 Videoer med input, viden, værktøjer og øvelser
  • 5 Meditationer, der giver dig indre ro og balance
  • 3 Blide yoga-sessions, som hjælper dig til at genskabe kontakten med din krop
  • 3 Vejrtrækningsøvelser, der skaber balance og tryghed i dit nervesystem

Normalpris 598,- 

LIGE NU - MAGISKE MAJ - SPAR 50%
Din investering lige nu:

299,-


Én eneste investering. Intet abonnement. Intet tilkøb. Du får adgang til det hele med det samme.

Her kan du se et overblik over alt det, du får med i SLUT MED STRESS:

Floranamastesmall kopi

Jeg er her for at hjælpe!

Jeg har selv prøvet det!

For 20 år siden blev jeg ramt af voldsom stress, som lagde mig fuldstændig ned. Social fobi. Angst. Astma. Fibromyalgi og en masse andre ting ramte mig.

Derfor ved jeg, hvordan det er. Og jeg ved også, hvad der skal til for at slippe fri af stress.

Mindfulness, compassion og traumeterapeutiske værktøjer. Kropslig tilgang med beroligelse af nervesystemet. Og små, tålmodige skridt - det mindste skridt, som giver dig succes, som jeg altid siger - er vejen ud af stress.

Hvis du vil vide mere om min faglige baggrund, kan du læse mere her...

Personlig garanti: Jeg ved, at SLUT MED STRESS virker. Derfor giver jeg dig min personlige garanti. Hvis du investerer i forløbet og har gennemført alle de små video-sessions og fulgt forløbet og synes, at du ikke har oplevet nogle forbedringer på din stress overhovedet, så skriver du til mig og så sender jeg dig din betaling retur. Uden diskussion.

 

 

Slut med Stress!