Det, der var...

Vi bærer rundt på en
hukommelse i cellerne,

som vi må forløse
- før vi kan åbne os i tryghed.

En usynlig kraft i  nervesystemet er på spil

Gennem store og små 'dryp' af traumer er der skabt et forsvarssystem, som i bund og grund skal beskytte dig mod farer, men som også kommer til at trigge dig, hver eneste gang, du møder noget, 'der ligner'.

Simona Pilolla hånd på mos på træ blødt lys
Den nyeste forskning viser, at vi kan prøve nok så mange mentale træninger og teorier, men at kroppen og cellernes hukommelse altid vil overtrumfe selv vores bedste hensigter.

Hvorfor?

Fordi nervesystemet er programmeret til at passe på os og beskytte os mod farer.

Når vi oplever noget, der gør os ondt. Gør os kede af det. Bange. Forvirrede. Urolige. Stressede. Så husker kroppen oplevelsen og gemmer den. Og hvis der sker noget, som bare minder en smule om den farlige situation. Så reagerer nervesystemet.

Og denne reaktion går i første omgang udenom vores "fornuftshjerne".

Nervesystemet reagerer før hjernen.

Det er fysiologi. Og neurologi.

Det er 100% normalt.
Det er 100% almindeligt.
Det er 100% menneskeligt.

Og der er kun een vej igennem.

At genskabe trygheden og balancen i kroppen og i nervesystemet.

  Det sidder i cellernes hukommelse:

Nervesystemet prøver at beskytte dig.

Og vil derfor 'huske' de oplevelser, der gav smerte, sår og frygt.

Hvad er det, der sker?

Du kender det sikkert...

På trods af alle gode hensigter og investeringer og træninger og kurser og samtaler... så sker der pludselig noget, der får spejlbilledet til at krakelere. Og frygten, bekymringerne, tankemylderet, stressen eller det, der er værre, banker på. 

Triggeren sidder i kroppen og i nervesystemet. 

Den er plantet gennem alle de - store som små - traumer, som vi allesammen kommer ud for gennem livet og ikke mindst i barndommen.

Det handler ikke kun om store enkeltstående traumer, men i høj grad også om de mere 'lumske traumer'. 

Det er de traumer, vi måske ikke engang oplever eller opdager som traumer, men som er de oplevelser, vi ikke har kunnet integrere i os selv på en hensigtmæssig måde.

Oplevelser, som altså har påvirket os og skabt et øjeblik af angst, forvirring og uro - eller en oplevelse af ikke at føle os følt, set eller elsket.

Alle de oplevelser sætter sig i kroppen. I nervesystemet. I cellernes hukommelse. Kun for at nervesystemet og kroppen skal kunne beskytte os mod tilsvarende oplevelser.

Simona Pilolla sidder ved træ i skoven og kigger op

Løsningen ligger sjældent i mentale værktøjer og træninger, som tit blot skaber lindring for en stund. Løsningen ligger i at genskabe balance og tryghed i nervesystemet.

Først, når vi får skabt balance og tryghed i nervesystemet, kan vi åbne for de mentale værktøjer, som vi har til rådighed.

Den seneste forskning viser det. Flere og flere eksperter, forskere, læger, psykiatere over hele verden peger på det: Dr. Gabor Maté. Stephen Porges. Bessel van der Kolk. Peter Levine. Betsy Polatin. David John Nutt, Richard C Schwartz. Og mange, mange flere.

Det handler om nervesystemets afgørende betydning for vores mentale balance og en dybere forståelse af traumers indvirkning på vores psykofysiologiske velbefindende.

Hvis vi vil ændre noget, må vi starte med fundamentet:

Det handler om at genskabe din indre naturlige balance.

Kort og godt: Tryghed!

Fra kroppen til hovedet...

80% af 'kommunikationen' i kroppen foregår fra kroppen og op til hovedet. Ikke omvendt.

Der er altså væsentligt flere informationer, der går fra kroppen til hjernen end omvendt.

Her er Vagus nerven centralen - eller motorvejen i kommunikationen.

Simona Pilolla med bregneblade

Vagus nerven er kroppens største nerve og går fra hjernestammen og ned gennem alle kroppens vigtige organer, åndedrættet, immunsystemet, fordøjelsen og hjertet.

Vagusnerven stabiliserer bl.a. vores autonome nervesystem - f.eks. balancen mellem hjerterytme og vejrtrækning - det, der også kaldes hjertecoherence og som giver ro i nervesystemet og kroppen.

Gennem en 'rest and digest' tilstand bremser Vagusnerven stress og uro og skaber i stedet ro og balance i krop og sind.

Alt dette foregår uden ord. Vagusnerven udspringer fra hjernestammen, som er den ældste del af hjernen. Og Vagusnerven har ikke noget sprog.

Når nervesystemet registrerer noget, der kan opfattes som en fare - især hvis det er en oplevelse, som nervesystemet genkender fra en tidligere tilsvarende oplevelse - vil det reagere med signaler til hjernen.

Hvis vores nervesystem er 'stift' - lavt tonet - ryger de signaler hurtigere til "frygtcenteret" i hjernen og ikke i "fornuftcenteret". Nervesystemet "overtrumfer" fornuften og du går i alarmberedskab - klar til at kæmpe eller flygte eller fryse i panik.

Her hjælper hverken ord, samtale eller positive og logiske forklaringer. Faktisk kan der opstå  "huller i ord-hukommelsen" (Broca's center i hjernen), som gør, at vi ikke kan formulere oplevelsen, som den rent faktisk var, men i stedet "digter" en fortælling, for at få den til at give mening for os selv.

Den fulde forløsning ligger derfor ikke i hjernen og i det mentale, men i det helt naturlige og fysiologiske og neurologiske reaktionsmønster - nemlig i kroppen og i nervesystemet.

Vejen går gennem tryghed

I følge Polyvagus teorien reagerer nervesystemet i tre niveauer.

Og altid efter det samme mønster: Først den nye del af Vagus - Ventral Vagus, herefter det sympatiske nervesystem og til sidst den gamle del af Vagus - Dorsal Vagus.

Ventral Vagus er der, hvor vi er afslappede, rolige, produktive, koncentrerede og klare i hovedet og hvor vi formår at skabe og indgå i relationer.

Jo mere 'stiv og ufleksibel' vores Vagus-toning er - jo nemmere bliver nervesystemet 'kuppet' og ryger i "kamp/flugt" eller i Dorsal Vagus, hvor vi fryser og ikke aner, hvad vi skal gøre - vi kan hverken tale, tænke eller flygte.

Jo mere 'blød og fleksibel' vores Vagus-toning er - jo mere 'styrke' har den del af nervesystemet til at håndtere udfordringerne, sådan så vi kan blive i en rolig tilstand og ikke lade os kuppe.

Simona Pilolla i skoven med blad og lukkede øjne

Det handler altså om at 'styrke' vores Vagus - forøge Vagustoningen - så nervesystemet og kroppen kan guide os roligt videre.

HEL DIT TRAUME
er til dig, der...

 • ... en gang for alle vil finde forløsning for de ting, der igen og igen "dukker op" og bliver 'trigget' i dit liv. Det, der holder dig tilbage fra - for alvor - at kunne leve dit liv fuldt ud med lethed, glæde og overskud.

  eller
 • ... allerede har prøvet terapi, samtaler, coaching og måske et utal af kurser, seminarer, bøger m.m. og igen og igen oplever, at du falder tilbage i de gamle mønstre og vaner - uden at du kan gennemskue, hvorfor det sker.

  eller
 • ... oplever, at dine symptomer og udfordringer ikke er blevet forstået og du længes inderligt efter en løsning - en forandring og en vej til det liv, du drømmer om.

  eller
 • ... arbejder med andre mennesker - måske i sundheds- eller skole-væsenet og mærker et pres, som alt for ofte går dybt. Du vil gerne styrke din resiliens/modstandskraft og forhindre udbrændthed og stress.

  eller
 • ...arbejder som terapeut, coach, psykolog eller vejleder og gerne vil forstå somatikken i trauma (kroppens betydning).

  eller
 • ... dig, der gerne vil følge med i det nyeste indenfor personlig udvikling og livsbevidsthed.

Hvordan foregår det?

HEL DIT TRAUME er et onlineforløb, som du kan følge præcis, som det passer dig bedst.

Du kan enten vælge at følge det 8 ugers 'trin-for-trin-forløb, som jeg har lavet til dig og som guider dig gennem teori og viden og lette øvelser, så du langsomt får 'masseret' og stimuleret dit nervesystem og skabt tryghed og forløsning.

Du kan også vælge din helt egen vej gennem de fem hovedafsnit:

✔︎ Teori/indsigt
✔︎ Mindfulness/Compassion
✔︎ Vagusberoligelse
✔︎ Åndedræt
✔︎ Meditationer/Visualisering

Teori/indsigtskapitlet indeholder 25 videoer, som du kan se enkeltvis, alt efter, hvad der taler mest til dig - eller i rækkefølge fra 1 til 25 - præcis som du vil og som det passer dig bedst.

Simona Pilolla i sofaen med tablet og et glas vand

De øvrige afsnit indeholder en omfattende samling med over 50 videoer og audiofiler med praktiske øvelser og træninger osv.
Alle øvelser er nemme at bruge og alle kan være med.
Det er korte øvelser og træninger, som på forskellig måde skaber blødhed og fleksibilitet i nervesystemet og Vagus.

Derudover får du PDF'er, ekspert-videoer, live Q&A's og meget, meget mere.

Forløbet er altså bygget op, så du kan bruge det præcis som det passer til din situation, din motivation, dit temperament og hverdag -  uanset om du vil hente inspiration og viden eller om du vil arbejde i dybden med din personlige udvikling og traumeforløsning - ...eller om du vil bruge værktøjerne og viden i dit eget arbejde med dine klienter.

Jeg holder jævnlige online live-sessions, hvor jeg folder emner, teori og praksis endnu mere ud og besvarer spørgsmål.

Og hvis du har spørgsmål, så er jeg altid klar til at hjælpe dig - enten i den lukkede gruppe, du får adgang til eller direkte med personlig mail til mig.

HEL DIT TRAUME er meget, meget mere end 'blot' et online forløb, og du vil opleve, at jeg er både aktiv, nærværende og tilstede i et omfang, så det på mange måder rent faktisk er bedre og mere givende end et tilsvarende fysisk forløb kan være.

Du får alt det her:

 • Livstidsadgang til HEL DIT TRAUME forløbet med 25 undervisningsvideoer, +50 øvelsesvideoer, PDF'er og værktøjer.
 • 8 ugers "trin-for-trin" forløb, der guider dig gennem forløbet.
 • HEL DIT TRAUME arbejdsbog på PDF lige til at hente og printe. Med værktøjer, øvelser og viden.
 • HEL DIT TRAUME Online Fællesskabet. Oplev et støttende fællesskab, hvor du kan dele, reflektere, spørge og vokse i en tryg samhørighed.
 • Personlig mailadresse til mig, hvor du kan sende dine spørgsmål og få personligt svar.

 • Hele forløbet på en enkel og nem App, så du har nem og hurtig adgang til forløbet - når det passer dig - uden at skulle rode med brugernavn og passwords i tide og utide.
 • Dedikeret og hurtig support ved tekniske og/eller praktiske spørgsmål.
 • Mulighed for personlige 1:1 samtaler/forløb til særpris.
 • BONUS: Fascial Flow video med Pernille Sophia Bach

 • BONUS: Yoga videoer med Tina Maria

 • BONUS: Meditation med Kris Holm Andersen fra SIRK kropsterapi.
 • Flora's personlige garanti!

Din investering... 

2798

TRAUMEFORLØSNINGSTILBUD!

SPAR 500 KRONER plus 500 KRONER kontantrabat

SPAR I ALT 1.000 KRONER!

1.798,-

OBS! KUN KORT TID! 


Du kan også fordele din betaling over 6 gange á 383 kr - uden renter eller gebyrer.
OBS! Hvis du betaler med det samme får du 500 kroner i kontantrabat oveni særrabatten på 500 kr
- og
din investering er dermed kun 1.798,- kr. OBS: KUN KORT TID!

Se, hvad andre siger...

Flora - din krop og psyke ekspert
Anette Thulstrup

“Det, jeg har oplevet ved at følge Floras indsigter, er nærmest magisk!!
Med Flora som guide føler jeg mig i erfarne og kyndige hænder. Det er nemt at forstå og derfor også øve sig på de emner, som Flora tager op i sine videoer.
Jeg kan derfor på det varmeste anbefale at følge Flora i hendes univers af indsigt og lærdom - et univers, der inspirerer og guider fra en velfunderet platform af viden.”

Flora - din krop og psyke ekspert
Lisa Kjeldsen

“Det har givet mig så meget ro og balance i min krop og sind. Flora er fantastisk dygtig på alle områder. Jeg kan kun dybt anbefale Flora´s forløb.”

Flora - din krop og psyke ekspert
Vicky Ørum Langhoff

“Åh hvor jeg nyder online konceptet ❤️
At kunne tage tingene i mit eget tempo - ikke skulle haste noget igennem, men at der er tid til, at tingene/begreberne kan bundfælde sig.
At jeg kan gå tilbage og høre det igen, hvis jeg har brug for det - det er ikke altid, jeg lige får det hele med første gang, og andre gange er det bare rart at høre guldkornene mere end en gang ❤️
Jeg er så taknemmelig for al den viden og læring, jeg tager med mig ❤️”

Flora - din krop og psyke ekspert
Helle Poulsen

“Kan meget varmt anbefales til alle som ønsker at føle mere ro, balance, kærlighed og glæde i livet!”

Flora - din krop og psyke ekspert
Dorthe Kjær Nielsen

“At være i Floras verden er forbundet med så megen indsigt og omsorg, så megen viden og så megen kærlig venlighed. Flora har for altid åbnet døren ind til en smuk verden, der har givet mig en hverdag med øget ro og balance, og et bevidst nærvær i selv de små almindelige dagligdagsting, der hjælper mig med at håndtere de store udfordringer, livet også byder på.”

Floranamastesmall kopi

Højt fagligt og personligt nærvær

Mere end 20 års erfaring ovenpå en sundhedsfaglig uddannelse kombineret med et af de måske mest omfattende CV'er indenfor mindfulness, compassion, traumeterapeutisk forskning o.m.m. PLUS - det faktum, at jeg har gået vejen selv - gør, at du er i de bedste hænder, du kan forestille dig.

(Du kan se mere til min baggrund her)


FAQ

Spørgsmål og Svar

Hvis du har andre spørgsmål - så skriv til mig på info@livsbevidsthed.dk

Hele forløbet foregår online og du får adgang til det hele med det samme.

Der er INTET PRES og INGEN BURDE/SKULLE. Det vil sige, du bestemmer 100% selv, hvornår du vil starte på forløbet og hvor meget tid, du vil bruge på det i løbet af ugen/dagen. Du kan enten vælge at følge det 8 ugers "trin-for-trin-forløb", jeg har lavet til dig eller du kan vælge at lave dit eget program/forløb blandt de 25 teori/viden videoer og over 50 øvelsesvideoer/audiofiler, du har frit adgang til.

Du kan deltage på din computer, tablet eller telefon. Jeg sender dig en mail med alle links og præcis information. Du får også link til en supersmart App, som du kan hente til din telefon (iPhone og Android/Google Play). Og vi hjælper dig hele vejen til du er tryg og alt fungerer.

Undervisningen ligger på korte videoer, som du kan se, når det passer dig. Samtidig får du en arbejdsbog som PDF, som du kan hente ned og printe. Du vil også få forskellige øvelser, træninger, meditationer osv. som alle ligger på videoer i forløbet. 

Når forløbet er startet bestemmer du selv dit tempo. Der er INGEN DEADLINE for at færdiggøre det. Du kan deltage i alle online Q&A sessions og se alle optagelser uden begrænsninger. Og du kan skrive til mig med dine spørgsmål uden tidsbegrænsninger. Jeg er med dig hele vejen.

Der er en fællesgruppe under selve forløbet og du bliver også inviteret med i en lukket Facebook gruppe, hvor jeg også lægger viden, værktøjer og videoer op.

 

Der er dedikeret praktisk og teknisk support til dig, som hjælper dig med overskud og kærlig venlighed lige så tit det skal være.

Ja. Er det helt korte svar ❤️.

Jeg arbejder altid på et højt fagligt niveau og ofte med komplicerede faglige emner - men min helt særlige styrke er, at gøre selv komplicerede og fagligt kompleks viden tilgængeligt og praktisk brugbart i et livsnært, nærværende og enkelt sprog.

Du vil komme igennem de forskellige ting fra afvekslende og varierende perspektiver og vil derfor stille og roligt - skridt for skridt - få en forståelse for og indsigt i, hvordan det hele hænger sammen og hvad du kan gøre i lige netop din situation og med dine udfordringer.

Derudover er jeg altid tilgængelig for spørgsmål, ligesom du vil kunne bruge det mest fantastiske og opbakkende fællesskab i gruppen.

Hele forløbet ligger på en særlig hjemmeside, som du logger ind på med dit unikke brugernavn og password. Du kan komme til hjemmesiden direkte eller via min side livsbevidsthed.dk.

Du kan også hente den supersmarte App til din telefon - både iPhone og Google Play/Android - når du har App'en skal du kun logge ind første gang - derefter vil App'en genkende dig og du slipper helt for brugernavne og passwords. To klik, så er du igang. Jeg sender dig links og vi hjælper dig hele vejen til det virker og du er tryg.

Du kan se alle videoer og indhold igen og igen - ligeså tit, du vil - og du mister aldrig adgang til materialet.

Det er ikke noget problem. Og her har du virkelig fordelen ved et online forløb fremfor et fysisk forløb. Du bestemmer nemlig selv, hvor og hvornår du deltager.

Der er heller intet pres ift. din deltagelse - ingen bestemte tidspunkter, hvor du SKAL være med. Du bestemmer 100% selv - så du kan fint passe både arbejde, studier eller alle andre ting ved siden af - uden at det går ud over din deltagelse i forløbet.

Du bestemmer selv, hvornår du starter - og du bestemmer selv, hvornår du slutter. Og du bestemmer selv alt ind i mellem.

Jeg har lavet et "trin-for-trin-forløb" på 8 uger, som du kan vælge at følge. Her får du små daglige input og træninger, som varierer i tid. (Kortere i starten og så bygges der en lille smule ovenpå i løbet af de 8 uger). Men det er INGEN BETINGELSE, at du følger dette 8-ugers forløb - og det er heller ikke et krav, at du gør det på 8 uger - du kan bruge al den tid, du vil og som passer bedst for dig.

Du bestemmer helt selv.

Naturligvis er det dog sådan, at jo mere tid, du bruger og arbejder med øvelserne og den viden, du får - jo mere får du ud af det.

Men det her er ligeså vigtigt: Vi lærer ingenting under pres. Så det skal også være givende og befriende at deltage - ikke en pligt. Så igen: Du bruger den tid, du har mulighed for - og så skal det hele nok gå godt. OG husk: Jeg er med dig hele vejen!

Du mister ikke adgang. Så kort kan det siges.

Når du en gang har investeret i forløbet, så kan du tilgå materialet igen og igen - ligeså tit, du vil. Og når jeg laver opdateringer og lægger nye ting ind, når der f.eks. opstår ny forskning eller viden, så får du automatisk adgang til det også.

Det er bl.a. derfor HEL DIT TRAUME adskiller sig fra så meget andet - det er en investering i dit liv og en investering, du kun vinder på - og aldrig taber på.

HEL DIT TRAUME er på ingen måde en erstatning for terapi, men et supplement, som vil give dig viden, forståelse og praktiske værktøjer, som giver dig en dyb indsigt i, hvad der trigger dit nervesystem og hvordan din psyke er formet og hvilke mønstre, der måske står i vejen for din heling og frisætning.

Det er også vigtigt at vide, at HEL DIT TRAUME ikke er et online forløb, hvor du bliver efterladt alene og selv skal finde vejen. Jeg er tilgængelig hele tiden i forløbet via mail og går jævnligt live, hvor jeg bl.a. også svarer på spørgsmål.

Du har også muligheden for at booke et 1:1 forløb, hvor vi kan gå endnu dybere, hvis du har konkrete problemer og udfordringer. Det foregår via FaceTime/Skype/Zoom, så det er uafhængigt af tid, transport m.v.

Skærmbillede 2019-01-20 kl. 13.34.33

Du får min personlige garanti!

Jeg ved, at HEL DIT TRAUME skaber forandring. Og jeg ved, at du - hvis du følger det og arbejder med det - vil opleve en positiv forandring i måden at være dig og i dit liv.

Jeg er så sikker, så jeg giver dig min personlige garanti! 

Hvis du - når du har gennemført forløbet - ikke har oplevet nogen ændring overhovedet eller ikke har fået nogen nye indsigter overhovedet, så sender du mig en mail og så giver jeg dig dine penge tilbage. Uden diskussion!

 

 

Forløsning af det, der var...