Vejen til dit barns (og din) trivsel

Bogen, der viser dig, hvordan du finder balance, trivsel og glæde sammen med dit barn - gennem mindfulness, compassion og nærvær.

photo-1581998392741-67879e0ef04a

Hvorfor er det så svært at være forældre?

Vi har aldrig haft det bedre - rent materielt - end vi i stor udstrækning har det nu. Men paradoksalt nok, har vi aldrig haft det værre mentalt og psykisk, end vi har det nu. Presset har aldrig været større.

Og vores børn går ikke ram forbi.

En rapport fra Vidensrådet for Forebyggelse fortalte helt tilbage i 2014, at hver femte 10-24 årige ofte følte sig stresset.

Det er skræmmende tal. Og det er desværre ikke blevet bedre siden.

Det er smertefuldt at stå i. At føle sig magtesløs.

For hvad gør man, når man mere eller mindre hænger fast i hamsterhjulet og i bund og grund bare kæmper for at komme igennem. Og man godt inderst inde ved, at det er helt galt.

Og du godt inderst inde ved, at hverken du eller dit barn fortjener det.

Denne bog er til dig

Bare rolig. Det er ikke en bog, hvor jeg proklamerer den "evige sandhed" overfor dig. Der er heller ikke noget, du "skal bare lige" gøre sådan her, så bliver du lykkelig og dine børn kommer til at trives, stråle og bare skøjte gennem tilværelsen. Slet ikke.

Så enkelt er livet jo sjældent.

I denne bog vil jeg gerne prøve at pege på nogle løsninger. Praktiske løsninger. Og mulige veje at gå.

Løsninger, som har sin oprindelse i den seneste forskning fra nogle af de førende eksperter indenfor børnepsykiatri, mindfulness og livsbevidsthed.

Og løsninger, som jeg både selv har brugt i mit eget personlige liv og i mit professionelle liv som underviser, rådgiver og ekspert i mindfulness, relationsarbejde og livsbevidsthed.

I bogen viser jeg dig vejen til dit barns ... og din... trivsel.

book-over-a-wooden-table.png

Vejen til dit barns (og din) trivsel giver dig...

Skærmbillede 2019-06-26 kl. 09.52.39
Forståelse af og indsigt i dig selv: Det starter altid med os selv. Det handler ikke om at "fixe" noget, men om at blive bevidst om din store betydning som forælder.
Skærmbillede 2019-06-26 kl. 09.53.00
Forståelse af og indsigt i dit barn: Når du forstår dig selv, kan du også bedre forstå dit barn. Hvad går dit barn igennem. Hvad er vigtigt for dit barn. Og hvad er knapt så vigtigt. Gennem bevidst nærvær åbner du for en direkte kanal fra dit barns hjerte til dit hjerte.
Skærmbillede 2019-06-26 kl. 09.52.49
Konkrete og brugbare værktøjer: Du får praktiske input til skønne aktiviteter, I kan lave sammen. Du får masser af konkret og brugbar viden om mindfulness og meditation. Og du får - måske helt nye - indsigter i, hvad der i bund og grund foregår i mellemrummet mellem dig og dit barn. Og hvordan du bevidst kan påvirke dette mellemrum, så I finder en harmonisk balance og et smukt fællesskab.
Skærmbillede 2019-06-26 kl. 09.53.12
Fokus på styrker og det, der virker: Ingen skam. Ingen skyld. Ingen forkerthed. Vi vokser gennem styrker og det, der virker. Du ser og lærer om de grundlæggende samspilstemaer og styrker, så du og dit barn kan fokusere langt mere på det, der virker - istedet for det, der ikke virker. Det giver jer succes og skaber en positiv spiral, som kun vokser og gør jer stærkere og gladere.

Hvorfor kan jeg give dig værdifuld viden og helt nye veje du kan gå?

Ja, det første, der falder mig ind, er jo at fortælle dig, at jeg selv er mor - og har prøvet det meste i min tid som mor. Fra nybagt mor - til fraskilt mor - og derefter enlig mor - med flere tvivlsomme forhold og uheldige oplevelser med min ældste datter. Og trælse konflikter med eks-manden. Datingforløb. Sygdom. Stress. Til pludselig nu at finde mig selv i en lykkelig familie med et vidunderligt bonusbarn og endnu et nyt skønt barn - altså tre børn i alt. Som i kraft af deres forskellige opvækst og personligheder virkelig har lært mig meget.

Og stadig gør det.

Floranamastesmall kopi

Og så er der naturligvis lige det faglige. Som selvfølgelig  ikke er helt uvæsenligt. Lad mig starte med at fortælle dig, at "Vejen til dit barns (og din) trivsel" ikke er min første bog om børn og vores forhold til dem som voksne. Tilbage i 2012 skrev jeg min - faktisk allerførste - bog om "Pædagogisk Mindfulness" for Forlaget Dafolo. Bogen kan i øvrigt stadig købes, bl.a. hos saxo.dk.

 

 

I de sidste mange år har jeg gennemført pædagogiske relationsforløb hos børne- og pædagogiske afdelinger og områder hos flere danske kommuner.

Udover mine mange og omfattende uddannelser og forløb i mindfulness, compassion og livsbevidsthed, er jeg uddannet ergoterapeut, proceskonsulent med speciale i Appreciative Inquriy og systemisk forståelse, executive coach, NLP-practitioner samt ICDP uddannet o.m.m.

I 2009 gennemførte jeg et styrke, mindfulness og compassion projekt i engelske skoler med Jennifer Fox Eades og er uddannet i konflikthåndtering i et narrativt perspektiv hos Allan Holmgren og positiv psykologi hos Robert Biswas-Diener.

Senest har jeg arbejdet en del med kroppens betydning for vores fysiske såvel som psykiske sundhed. Og hvordan alt i kroppen hænger sammen med vores levede liv - ja, faktisk selv helt tilbage fra da vi lå som fostre og babyer i vores mors mave.

Nervesystemets komplicerede og indgribende sammenhæng med fascierne og tarmen og hvad det betyder for den måde, vi tænker og reagerer på.

Og jeg kan fortsætte listen nærmest i det uendelige (du kan læse meget mere her).

I allersidste ende falder det alligevel altsammen tilbage til det, jeg startede med at skrive. Og det sted, hvor jeg helt klart har oparbejdet min allerstørste og vigtigste viden.

Nemlig som mor. Med alt det, det indebærer.

Og det vil jeg gerne give videre til dig.

Kærligst,
Flora Tara Melchiorsen underskrift

Vejen til dit barns (og din) trivsel

170 sider, 4 farver, indbundet
udgivet 2019

hardcover-square-book-mockup-featuring-a-solid-color-background-295-el.png

299,- kr


 

Jeg sender den til dig fragtfrit!

(Husk, du kan også bestille den som gave, som sendes direkte til modtageren... f.eks. din datter!)

Skærmbillede 2019-09-03 kl. 11.33.02

Bogen er produceret iht. Svanemærket og CO2 neutraliseret, hvor kvoteopkøbet går direkte til opførelse af vindmøller og solceller i samarbejde med ClimateCare.

Produceret iht. miljø/kvalitetscertifikationerne DS/EN ISO 9001:2008 og DS/EN ISO 14001:2004

Bogen giver dig viden til børn i alle aldre.
Fra de helt små. Til de helt store.

Hvad siger andre...

 • Flora - din krop og psyke ekspert

  “Floras helt særlige visdom og kærlige måde, at tale om så vigtigt et emne som vores børn på, går lige i hjertet på mig.

  Flora skriver: Lyt til dit hjerte og følg det.

  Min anbefaling er: Lyt til Flora og følg hende.

  Hun har en befriende ærlig, hjertelig, let og samtidig klar og præcis måde at formidle på. Og uanset hvor og hvad jeg står i som forælder, mødes og gribes jeg hele vejen igennem i denne fine og vigtige bog.
  For mig er Floras bog en hjælp, du kan række ud efter, både som forældre og som fagperson. Bogen er marineret ind i tillid og tro. Ingen løftede pegefingre. Bogen er fyldt med en skøn deling af helt konkrete fif og mulige veje at gå sammen med dit barn, og dit møde med alle børn og unge og hviler på Floras kærlige tro på og viden om os mennesker.

  Med denne bog og dets online forløb åbnes der op for muligheden for at skabe mere at det, der allerede virker. Og slutte fred med det, som var og allerede er.

  Det er hverdagslykke for mig.

  Af hjertet tak for denne bog. Endnu et "must read" fra Flora, uanset hvor du er lige nu.”

  Områdeleder, dagtilbud 0-6 årige

 • Flora - din krop og psyke ekspert

  “Jeg synes, bogen indfanger ikke blot den voksnes betydning og ansvar i forhold til barnets trivsel, den fanger også et håb. Håbet om, at der er noget, der kan ændres. Håbet om, at jeg som forældre kan gøre noget. Og at det, der kan gøres for at skabe bedre trivsel ikke handler om materielle goder, rejser, legeland eller lignende, men om noget så simpelt som det at være sammen. På trods af hvor enkelt det kan lyde at være sammen, er det min oplevelse, at netop det kan være en stor udfordring for mange. Jeg elsker, hvordan du i bogen netop imødekommer denne udfordring ved at give utallige eksempler på, hvordan jeg som forældre kan være med mit barn – eller hvordan jeg kan være med mig selv. Jeg elsker, det bliver understreget flere gange, at bogen ikke handler om dogmer og burde/skulle, men om inspiration og invitation. Mega spændende at der er tilknyttet online forum med endnu flere tips og tricks.”

  Specialpædagog

Det er aldrig for sent at få

en lykkelig barndom