Heart and Mind

af Flora Melchiorsen

 

 

I Østen er ordet for mind og heart det samme.

Mindfulness og Heartfulness er således to uadskillelige størrelser.

Med mindfulness bliver vi opmærksomme. Opmærksomme på tilstanden før vores tanker.

Fra opmærksomhed på vores følelser og bevidsthed om vores følelser, går vi med heartfulness ind i en tilstand af mildhed i hjertet.

Når Dalai Lama f.eks. taler om, at det altid er muligt at være venlig, så taler han fra dette sted.

Heartfulness hænger i sin yderste tilstand sammen med den hinduistiske idé om transcendens, ikke transcendeltal meditation, men processen med at flytte sig ud over kroppens begrænsninger, som de er skabt af sindet og gennem denne tilstand at forbinde kroppen direkte med sindet.

F.eks. taler Shakyamuni om at vi, ved at regulere de subtile rytmer af hjertet, kan skabe en tilstand af harmonisk balance i hjerteslagets rytme.

Og netop her. Netop her.

Er vi i en tilstand af fredelig hjerteenergi.

 

 

 

_K8A9554-1.jpg
Flora Melchiorsen

Flora Melchiorsen er partner og hovedunderviser i Akademiet for Mindfulness, Personlig Udvikling og Livsbevidsthed. Flora Melchiorsen er mindfulness- og meditationsmester og har omfattende uddannelsesforløb bag sig indenfor både mindfulness, meditation, yoga, kropsbevidsthed og fysiologi. Flora har siden starten af 2000 været i intensiv personlig  masterclass og supervision hos mester Sri Vasudeva. Flora er forfatter til bogen Pædagogisk Mindfulness (Dafolo, 2012) og står bl.a. bag At Leve Mindfuldt på Facebook. Flora Melchiorsen har udviklet flere mindfulness forløb og uddannelser, bl.a. Life & Mindfulness Practitioner®, Life & Mindfulness Educator® samt HMSR® mindfulness. Flora har sit eget lukkede Mindfulness Mentor forløb, som kører over 12 måneder af gange med plads til 22 deltagere. 

1 kommentar

Anne Klindt Højlund
 

Udover kroppens begrænsninger lyder fantastisk 🙏

kh

anne 

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar