Alt er forbundet!

af Flora Tara Melchiorsen


For knap 70 år siden ... i 1951... kom den tyske professor Winfred Otto Schumann på Universitetet i München med sine studerende frem til en virkelig spændende opdagelse.

Han og hans elever skulle beregne resonansen mellem to runde objekter og for at gøre det forståeligt for hans elever, brugte han Jorden og den ionosfære som beregningsgrundlag.

Det, de kom frem til, viste, at der var en frekvens - eller en svingning - der bølgede sig igennem vores atmosfære på omtrent 10Hz. Og at denne svingning omslutter hele kloden.

Opdagelserne blev offentliggjort i det videnskabelige magasin "A journal of Physical Sciences".

7 år senere faldt en anden tysk professor, Alfred Berger, over artiklen og blev dybt betaget.

Alfred Berger havde nemlig gennem 10 år målt og studeret de elektriske svingninger i den menneskelige hjerne og var en af de største pionerer inden for hjerneforskningen. Han stod bl.a. bag en af de allerførste EEG maskiner og var også manden, der opdagede og navngav de menneskelige hjernebølger.

Alfred Berger fik hurtigt kontakt til professor Schumann og fik ham til at lave en så præcis udregning af "jord-frekvensen", som overhovedet muligt.

Schumann gik straks igang med det komplicerede regnestykke og kom frem med det mest præcise bud overhovedet: 

7.83 Hz.

Alfred Bergers hjerte hoppede næsten et par slag over, da han hørte det.

For denne svingning er nemlig den samme svingning, som ligger i de menneskelige hjernebølger i niveauet, hvor alfabølger - og dermed præcis den svingning, som de hjernebølger, der styrer vores kreativitet, præstationer, stress og hele vores nerve- og immunsystem, har.

Lad mig give dig et hurtigt billede af, hvad der sker, når vi "svinger" i alfa eller thetabølger:

Alfabølgerne går fra 7,5 til 14Hz og opstår i de parietale og occipital lapper samt de bageste dele af tindingelapperne i hjernen. Alfa dominerer den bagerste del af hjernen, primært over det occipitale område. 

Alfa hjernebølgerne er til stede i dyb afslapning og som regel, når øjnene er lukkede, f.eks.  under let meditation. 

I alfatilstanden øges vores fantasi, visualisering, hukommelse, indlæring, modtagelighed, indre opmærksomhed og kreativitet. 

Alfabevidstheden er forbindelsen mellem krop og sind og er med til at støtte kroppens healingsproces. Det er også døren ind til vores underbevidsthed. Intuitionen styrkes, jo tættere vi kommer på 7,5 Hz.

Thetabølgerne ligger mellem 4 og 7,5 Hz og opstår både i det retikulære aktiveringssystem (RAS), det limbiske system (hippocampus og amygdala) samt cingulate gyrus. Det er en tilstand, som børn nemt "forsvinder” ind i.

Theta hjernebølger er til stede under dyb meditation og let søvn, bl.a. REM (Rapid Eye Movement) drømmetilstanden. Her er vi tilstede i underbevidstheden.

Det siges, at en følelse af dyb åndelig forbindelse og enhed med universet kan opleves i thetatilstanden.

Der er meget, der tyder på, at den optimale bevidsthedsfrekvens for at visualisere ligger imellem alfa og theta bevidstheden - ja, netop... 7,85 Hz. På denne frekvens er vi i en tilstand af fuld bevidsthed om dine omgivelser, mens kroppen er i dyb afslapning.

Der er - mens vi er ved det - også målinger, der peger på, at det netop er denne frekvens, der er den grundlæggende svingning fra og i Universet.

Det i sig selv er ret spændende... men uanset det, så er det interessant, at vi - når vi skaber alfa/theta-bølge-svingninger i vores system - oplever, at det lige præcis er her, vi er allermest i balance, i ro og harmoni med alt omkring os og med alt inden i os samtidig med, at vi er fuldt ud bevidste og tilstede.

Det bedste er.... at ...

Det er en grundlæggende tilstand, som du kan lære at "tappe ind i".

Og det er lige præcis derfor, at kroppens balancering er omdrejningspunktet i Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen.

Og ikke bare en "hovedting", hvor du bare får en masse teori "hældt ned over" dig.

Det handler om noget dybere. Om kroppens tilstand. Om din indre, dybe balance. Om balancering helt ned på celleplan.

Måske kan jeg sammenligne det med, at det handler om at få stemt dit fine instrument - din krop og dit  sind - så du kan lade din helt unikke musik lyde frit.

Og måske er det også netop derfor, at Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen virker på et helt andet plan end så mange andre tilsvarende uddannelser.

Det er f.eks. meget normalt, at vi hører fra de af vores elever, som kommer til os, med en af de ellers populære mindfulness-uddannelser i bagagen, at det først er med Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen, de for alvor har "fået mindfulness ind i kroppen" og ikke blot en masse teori, som bare skulle huskes i hovedet.

Hvis du også har lyst til at finde vejen til, hvordan du med helt enkle værktøjer og bevidsthed kan stimulere dine indre hjernebølgesvingninger og frekvens, så du altid kan leve dit liv fra dette sted af dybt og roligt nærvær, så kom med på holdet.


Kærligst,
Flora underskrift


_K8A9554-1.jpg

Flora Tara Skouboe Melchiorsen

Flora Tara Skouboe Melchiorsen er partner og hovedunderviser i Akademiet for Mindfulness og Livsbevidsthed. Flora Tara Melchiorsen er mindfulness- og meditationsmester og har omfattende uddannelsesforløb bag sig indenfor både mindfulness, compassion, meditation, yoga, kropsbevidsthed og fysiologi. Flora har siden starten af 2000 været i intensiv personlig  masterclass og supervision hos mester Sri Vasudeva. Flora er forfatter til bøgerne Pædagogisk Mindfulness (Dafolo, 2012), 10 Uger til Kærlighed (Akademiet, 2019), Sådan giver du omsorg til alle sider af dig selv (Akademiet, 2019) og Vejen til dit barns (og din) trivsel (Akademiet, 2019) og står bl.a. bag At Leve Mindfuldt på Facebook. Flora Tara Melchiorsen har udviklet flere mindfulness forløb og uddannelser, bl.a. Life & Mindfulness Practitioner®, Life & Mindfulness Educator® samt HMSR® mindfulness forløbet. Flora har også udviklet Flora Metoden®, som er et unikt 9-trins system og kort, som fører brugeren fra fanget eller fastlåst i et problem, en udfordring, et mønster eller lignende - til dyb erkendelse og frigørelse fra dette.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar