Yoga betyder "at forene".

af Flora Melchiorsen

 

 

At forene....

Foreningen opstår mellem krop, sind og ånd.

Og vi opnår det, når vi retter vores opmærksomhed mod bevægelsen i kroppen og mod oplevelsen i kroppen.

Ved at holde fokus på åndedrættet, på bevægelsen og på det, der sker i sindet, mens vi er i bevægelsen.

Og dermed bliver yoga en kropslig erkendelse af præcis dét, som mindfulness handler om.

Nærværet og opmærksomheden.

Dette er også årsagen til, at vi vægter yoga så højt og at yoga er en væsentlig del af den måde, vi arbejder med mindfulness på i Akademiet.

Yoga er i dag også mange ting. Der findes flere forskellige former for yoga. Lige fra den krævende ashtanga yoga, over kundalini yoga til hatha yoga.

Den yoga, vi arbejder med på vores uddannelser, er baseret på den oprindelige Hatha yoga med fokus på blide, enkle og relativt langsomme bevægelser. Det er i denne yoga i høj grad pauserne mellem øvelserne, der bliver det bærende. En tilstedeværelse i kroppen og kroppens oplevelser, hvor øvelserne virkelig får lov til at “synke ind” i krop, sind og ånd.

De fysiske øvelser i yogaen eller asana, som de kaldes, styrker og arbejder med de svage områder i kroppen. Man udspænder og strækker de forkortede muskler og giver styrke til de svage. Man arbejder både med kroppens store og små muskler i fødder, tæer, fingre og hænder.

Og på den måde finder kroppen nærmest automatisk tilbage til sin naturlige tilstand. Ved at lytte til og være opmærksom på bevægelsen gennem åndedrættet bliver man opmærksom på de fysiske begrænsninger og kommer derfor ikke til at øve vold på kroppen.

Som vi plejer at sige, vi bliver ikke nødvendigvis lykkeligere af at kunne nå vores fødder. Det handler mere om vejen derned.

Her er blot nogle af de ting, man opnår ved regelmæssig yogatræning:

 • ro og afspænding i krop og sind
 • fokus og afstressning
 • styrkelse af koncentrationen
 • styrkelse af muskler og led
 • smidighed
 • bedre kropsholdning
 • styrkelse af balanceevnen
 • øget kropsbevidsthed
 • forbedret åndedræt
 • stimulering af de indre organer
 • forbedret blodomløb

 

 

 

_K8A9554-1.jpg
Flora Melchiorsen

Flora Melchiorsen er partner og hovedunderviser i Akademiet for Mindfulness, Personlig Udvikling og Livsbevidsthed. Flora Melchiorsen er mindfulness- og meditationsmester og har omfattende uddannelsesforløb bag sig indenfor både mindfulness, meditation, yoga, kropsbevidsthed og fysiologi. Flora har siden starten af 2000 været i intensiv personlig  masterclass og supervision hos mester Sri Vasudeva. Flora er forfatter til bogen Pædagogisk Mindfulness (Dafolo, 2012) og står bl.a. bag At Leve Mindfuldt på Facebook. Flora Melchiorsen har udviklet flere mindfulness forløb og uddannelser, bl.a. Life & Mindfulness Practitioner®, Life & Mindfulness Educator® samt HMSR® mindfulness. Flora har sit eget lukkede Mindfulness Mentor forløb, som kører over 12 måneder af gange med plads til 22 deltagere. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar