Forskningsprojekt: Mindfulness og autisme

af Flora Melchiorsen

 

 

Mindfulness skal hjælpe unge med autisme

Forskning fra Holland viser, at 37 procent af unge med autisme har angst eller depression. Det kan du læse i en interessent artikel på videnskab.dk om mindfulness og autisme og et spændende forskningsprojekt, der er på vej.

Da mindfulness har vist positiv virkning mod netop angst og depression, har danske forskere sat et pilotprojekt igang, hvor de undersøger, hvordan mindfulness virker ifm. autisme og om det har en effekt på stress, tankemylder og generel trivsel hos børn og unge med autisme og i deres familier.

En af de unge, der er med i pilotprojektet, fortæller at han ofte kunne bruge timer på at ligge og tænke tanker i tankemylder og tankeknuder om aftenen, når han egentlig burde sove.

“Dér hjælper det med denne her tankemeditation, hvor man holder opmærksomheden på tankerne og ser på hver enkelt tanke. Så undgår man, at de slår knuder og at det hele bliver for meget.”

Centerchef ved Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet, Lone Overby Fjordback, som er en af de dygtigste danske forskere indenfor mindfulness er overbevist om, at mindfulness også vil have positiv effekt på de udfordringer, som mennesker men autisme møder.

Du kan læse artiklen her på videnskab.dk

 

 

_K8A9554-1.jpg
Flora Melchiorsen

Flora Melchiorsen er partner og hovedunderviser i Akademiet for Mindfulness, Personlig Udvikling og Livsbevidsthed. Flora Melchiorsen er mindfulness- og meditationsmester og har omfattende uddannelsesforløb bag sig indenfor både mindfulness, meditation, yoga, kropsbevidsthed og fysiologi. Flora har siden starten af 2000 været i intensiv personlig  masterclass og supervision hos mester Sri Vasudeva. Flora er forfatter til bogen Pædagogisk Mindfulness (Dafolo, 2012) og står bl.a. bag At Leve Mindfuldt på Facebook. Flora Melchiorsen har udviklet flere mindfulness forløb og uddannelser, bl.a. Life & Mindfulness Practitioner®, Life & Mindfulness Educator® samt HMSR® mindfulness. Flora har sit eget lukkede Mindfulness Mentor forløb, som kører over 12 måneder af gange med plads til 22 deltagere. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar