Meditation ændrer hjernen

af Flora Melchiorsen

 

 

Meditation kan forandre hjernen

Det viser flere og flere undersøgelser foretaget på mediterende personer.

F.eks. skriver videnskab.dk om et forsøg, som amerikanske forskere har lavet på forsøgspersoner, der har praktiseret mindfulness-meditation.

Forskerne fandt målbare ændringer i de hjerneområder, som er vigtige for empati, selvfølelse, hukommelse og stress.

De brugte MR-scanninger for at se og måle forandringerne og neuropsykiater Britta Hölzel fra Massachusetts General Hospital siger: “Det er fascinerende at se hjernens plasticitet samt at vi ved at meditere kan spille en aktiv rolle i at ændre hjernen og øge vores velvære og livskvalitet.”

Meditation og mindfulness virker på hjernen, som mavebøjninger virker på mavemuskulaturen. Hjernen bliver simpelthen styrket på vigtige områder.

Læs Ida Holt Pedersens spændende indlæg om hjernes plasticitet. Det gør du her.

 

 

 

_K8A9554-1.jpg
Flora Melchiorsen

Flora Melchiorsen er partner og hovedunderviser i Akademiet for Mindfulness, Personlig Udvikling og Livsbevidsthed. Flora Melchiorsen er mindfulness- og meditationsmester og har omfattende uddannelsesforløb bag sig indenfor både mindfulness, meditation, yoga, kropsbevidsthed og fysiologi. Flora har siden starten af 2000 været i intensiv personlig  masterclass og supervision hos mester Sri Vasudeva. Flora er forfatter til bogen Pædagogisk Mindfulness (Dafolo, 2012) og står bl.a. bag At Leve Mindfuldt på Facebook. Flora Melchiorsen har udviklet flere mindfulness forløb og uddannelser, bl.a. Life & Mindfulness Practitioner®, Life & Mindfulness Educator® samt HMSR® mindfulness. Flora har sit eget lukkede Mindfulness Mentor forløb, som kører over 12 måneder af gange med plads til 22 deltagere. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar